Arnold Pince-Panzió Siklós

Az ezredforduló óta aArnold Pince borai hagyományos módon, kézi szedéssel és természetes erjesztéssel készülnek. Minden évben arra törekszünk, hogy legjobb tudásunk szerint a szőlő legjavából a lehető legfinomabb borokat készítsük el vendégeink számára. Látogassanak el hozzánk és kóstolják meg remek borainkat, amelyek csak Önökre várnak.

Ha mégsem tudnak eljönni hozzánk, de kóstolnák borainkat,

 megvásárolhatják üzletünkben

Arnold Borház

Pécs,Bajcsy Zs. u 5.

Tel: +36 20 5293377

Nyitva tartás: H-P: 9-17 óráig; Szo.: 9-13 óráig.

 

  33775_dsc08087 26709_dsc08100 07195_dsc08105

 

BORAINK


OLASZRIZLING

Az olaszrizling a legelterjedtebb minőségi borszőlőfajtánk. Francia származású, bőven és kiegyenlítetten termő fajta. Fürtje és bogyói kis méretűek, vékony héjúak és lédúsak. Későn érő, kissé rothadó fajta, amelynek cukortartalma közepes.
Bora közepes sav- és extrakttartalmú; illata és zamata a közepesnél jobb. A kedvező évjáratokban különleges minőséget ad.

 


KIRÁLYLEÁNYKA

A királyleányka bőven termő, erdélyi eredetű szőlőfajta. Fürtje közép-nagy vagy kis méretű, bogyói viszont kicsik, vékony héjúak és lédúsak. Közép érésű, rothadékony fajta, amelynek cukortartalma közepes.
Bora élénk savtartalmú, illat- és zamat gazdag, exterakttartalma közepes.

 

 


HAJNALPÍR (rozé házasítas)

A rozé, kék szőlő fajták gyors feldolgozásával vagy rövid ideig tartó héjon erjesztésével nyert világospiros színű bor. Friss, gyümölcsös ízű, édes, zamatos és aromás bor.

 

 

 


PORTUGIESER

Egyesek ausztriai, mások portugáliai eredetűnek tartják ezt a fajtát. Bőtermő, fürtje közép-nagy, viszont bogyói kicsik, vékony héjúak, és lédúsak.
Bora lágy, illata és zamata mérsékelt a Villányi borvidéken azonban a legjobb vörösborok közé sorolható. Szín-, cserzőanyag- és extrakttartalma közepes. 2015-ös évjárat  2016-ban a Pécsett megrendezett Portugieser du Monde Nemzetközi Borversenyen, ezüst érmet kapott.

 

 

 


CABERNET SAUVIGNON

Az eredetileg francia származású cabernet sauvignon az egyik legelterjedtebb szőlőfajta a világon. Termőképessége közepes, fürtje és bogyói kis méretűek, vastag héjúak, viszonylag lészegények és jellegzetesen fűízűek. Későn érő fajta, nem rothadó, valamint a cukor és savtartalma közepes.
Bora kiváló minőségű, színe mélyvörös és cserzőanyagokban gazdag. Illata avarillatba forduló zöldpaprika aromájú. Zamata intenzív, hosszú és extrakttartalma magas.

 

 


KÉKFRANKOS

A kékfrankos szőlőfajtából tipikusan tanninban gazdag, fűszeres karakterű száraz vörösborokat készítenek. Hasonnevei: többek közt Blaufränkisch, Blauer Limberger vagy Lemberger, Limberger, Franconia, Frankovka, Frankovka modra, Moravka. Magyarország legelterjedtebb vörös borszőlőfajtája.
A kékfrankos az 1990-es években még lenézett szőlőfajta volt Magyarországon, amelyet sokan szívesen lecseréltek volna divatosabb fajtákra, viszont az utóbbi években népszerűsége egyre emelkedett. Sőt, most már vannak borászok, akik arra hívják fel a figyelmet, hogy a kékfrankos termesztéséhez Magyarország adottságai egyedülállóak, és jó kékfrankost csak itt lehet készíteni.

 


HÁRSLEVELŰ

A hárslevelű (szlovákul Lipovina, németül Lindenblättriger, franciául Feuille de Tilleul) a Kárpát-medence őshonos szőlőfajtája a Vitis vinifera Pontian Balcanica ágából. Minőségi fehérborszőlő, amely a kilencedik leggyakoribb fajta hazánkban.
Több magyar borvidéken – Mátra aljai (Debrő), az Egri és a Villányi borvidékeken – termelik, de leginkább a Tokaj-hegyaljai borvidék jellemző fajtája, ahol furminttal keverve a Tokaji aszút állítják elő belőle. A Tokaji-hegység északi, szlovákiai részén és Dél-Afrikában szintén termelik. Érdekességkepp van a pincénkben 2001-esévi Harslevelű is, a különlegességet kedvelő vendégeink részére. A 2013-as évtől már félédes változata is megkóstolható.

 


BARIQUE CABERNET SAUVIGNON

Az érett bort barique hordóban tartottuk 2 hónapig, ennek köszönhetően kapott egy kellemes füstös ízt, mely csak emeli a bor különleges aromáját.

 


FÜSTÖS HERCEGNŐ

Pincénk “Hercegnője”Pincénk egyik legkedveltebb bora a Királyleányka, illata és gyümölcsös íze miatt.
2011-ben bővíteni szerettük volna valami érdekességgel kínálatunkat, így felmerült bennünk a barique-las gondolata.
új barique hordót vásároltunk és 3 hónapon keresztül, folyamatos kóstolás mellett, érleltük a Királylánykát benne. Az eredmény igen kellemes és különleges lett. Vendégeink között nagy sikert aratott, ennek hatására megmérettettük a Bükkaljai Nemzetközi Borversenyen , ahol ezüst érmet kapott.
Ezt követően kibővítettük választékunkat , bariqueolt Kiralyleanykaval. 2013-ban “Füstös Hercegnő” neven forgalomba hoztuk büszkeségünket.

 


46763_almok_gyongyeÁLMOK GYÖNGYE (vörös házasítás)

Pincénk “Hercege” 2013-ban megalkottuk pincénk első vörösbor házasítását.
Illata, ízharmóniája elbűvölte meg a bort nem kedvelő vendégeinket is.
Beneveztük a Pécsett megrendezett Portugieser du Monde Nemzetközi Borversenyre, ahol ezüst érmet kapott.
“Álmok Gyöngye ” neven forgalomba hoztuk, így mar minden borkedvelő megkóstolhatja.

 


GYÖNGYHARMAT (fehér házasítás)

A Tenkes hegy deli lejtőin megtermett fehér szőlők boraiból készült házasítás.
Kellemes, könnyű bor.

 

 


2016-os büszkeségeink: 

Kollázs, Montázs (vörös házasítások)

Pincénk új “Hercegei” a 2016-ban megalkotott testvérpár.
Illata, ízharmóniája elbűvölte vendégeinket is.

Portugieser és Cabernet Savignon házasítás.
Beneveztük a Pécsett megrendezett Portugieser du Monde Nemzetközi Borversenyre, ahol 2017-ben ezüst érmet kaptak.