Borainkat helyben a szálláson tudják megvásárolni!

OLASZRIZLING
Az olaszrizling a legelterjedtebb minőségi borszőlőfajtánk. Francia származású, bőven és kiegyenlítetten termő fajta. Fürtje és bogyói kis méretűek, vékony héjúak és lédúsak. Későn érő, kissé rothadó fajta, amelynek cukortartalma közepes.
Bora közepes sav- és extrakttartalmú; illata és zamata a közepesnél jobb. A kedvező évjáratokban különleges minőséget ad.

HAJNALPÍR (rozé házasítás)
A rozé, kék szőlő fajták gyors feldolgozásával vagy rövid ideig tartó héjon erjesztésével nyert világospiros színű bor. Friss, gyümölcsös ízű, édes, zamatos és aromás bor.

PORTUGIESER
Egyesek ausztriai, mások portugáliai eredetűnek tartják ezt a fajtát. Bőtermő, fürtje közép-nagy, viszont bogyói kicsik, vékony héjúak, és lédúsak.
Bora lágy, illata és zamata mérsékelt a Villányi borvidéken azonban a legjobb vörösborok közé sorolható. Szín-, cserzőanyag- és extrakttartalma közepes. 2015-ös évjárat 2016-ban a Pécsett megrendezett Portugieser du Monde Nemzetközi Borversenyen, ezüst érmet kapott.

CABERNET SAUVIGNON
Az eredetileg francia származású cabernet sauvignon az egyik legelterjedtebb szőlőfajta a világon. Termőképessége közepes, fürtje és bogyói kis méretűek, vastag héjúak, viszonylag lészegények és jellegzetesen fűízűek. Későn érő fajta, nem rothadó, valamint a cukor és savtartalma közepes.
Bora kiváló minőségű, színe mélyvörös és cserzőanyagokban gazdag. Illata avarillatba forduló zöldpaprika aromájú. Zamata intenzív, hosszú és extrakttartalma magas.

KÉKFRANKOS
A kékfrankos szőlőfajtából tipikusan tanninban gazdag, fűszeres karakterű száraz vörösborokat készítenek. Hasonnevei: többek közt Blaufränkisch, Blauer Limberger vagy Lemberger, Limberger, Franconia, Frankovka, Frankovka modra, Moravka. Magyarország legelterjedtebb vörös borszőlőfajtája.
A kékfrankos az 1990-es években még lenézett szőlőfajta volt Magyarországon, amelyet sokan szívesen lecseréltek volna divatosabb fajtákra, viszont az utóbbi években népszerűsége egyre emelkedett. Sőt, most már vannak borászok, akik arra hívják fel a figyelmet, hogy a kékfrankos termesztéséhez Magyarország adottságai egyedülállóak, és jó kékfrankost csak itt lehet készíteni.

HÁRSLEVELŰ
A hárslevelű (szlovákul Lipovina, németül Lindenblättriger, franciául Feuille de Tilleul) a Kárpát-medence őshonos szőlőfajtája a Vitis vinifera Pontian Balcanica ágából. Minőségi fehérborszőlő, amely a kilencedik leggyakoribb fajta hazánkban.
Több magyar borvidéken – Mátra aljai (Debrő), az Egri és a Villányi borvidékeken – termelik, de leginkább a Tokaj-hegyaljai borvidék jellemző fajtája, ahol furminttal keverve a Tokaji aszút állítják elő belőle. A Tokaji-hegység északi, szlovákiai részén és Dél-Afrikában szintén termelik. Érdekességkepp van a pincénkben 2001-esévi Harslevelű is, a különlegességet kedvelő vendégeink részére. A 2013-as évtől már félédes változata is megkóstolható.

FÜSTÖS HERCEGNŐ
Pincénk “Hercegnője”Pincénk egyik legkedveltebb bora a Királyleányka, illata és gyümölcsös íze miatt.
2011-ben bővíteni szerettük volna valami érdekességgel kínálatunkat, így felmerült bennünk a barique-las gondolata.
új barique hordót vásároltunk és 3 hónapon keresztül, folyamatos kóstolás mellett, érleltük a Királylánykát benne. Az eredmény igen kellemes és különleges lett. Vendégeink között nagy sikert aratott, ennek hatására megmérettettük a Bükkaljai Nemzetközi Borversenyen , ahol ezüst érmet kapott.
Ezt követően kibővítettük választékunkat , bariqueolt Kiralyleanykaval. 2013-ban “Füstös Hercegnő” neven forgalomba hoztuk büszkeségünket.
